Свързани новини

17.11.2020 12:12

Децата да изберат само по един приятел за игра: Меркел

Видян 1269 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Децата и младежите да изберат само един приятел, с когото да се срещат извън училище. Това е едно от предложенията за затягане на противоепидемичните ограничения на германския канцлер Ангела Меркел към премиерите на федералните провинции. Други проекто мерки срещу разпространението на Ковид-19 са задължителни маски във всички училища и забрана на частните празненства до Коледа. Решението какви да са ограниченията, които ще бъдат въведени се очаква следващата седмица.
 
Ситуацията с коронавируса и овладяването й чрез ново затягане на мерките обсъдиха канцлер Ангела Меркел и премиерите на 16-те провинции. Федералното правителство предлага на обществени места да е позволено са си само с хора от едно домакинство и най-много още двама от друго домакинство.

Предвижда се забрана на частните празненства до Коледа. Децата и младежите пък да изберат един приятел, с когото да се срещат в свободното си време.

Последното предложение беше посрещнато с отри критики. Децата и младежите не трябва да се затварят вкъщи, според Карстен Ньотлинг от Асоциацията за защита на децата в Тюрингия. Пред MDR той подчерта, че те се нуждаят от контакти и игра с връстници.

Предлага се маските да станат задължителни във всички учебни заведения, а класовете да се разделят на групи, като целта да се избегне затваряне на училищата.

Препоръчва се още при леки симптоми на настинка, особено при хрема и кашлица, хората да се изолират за 5 до 7 дни, докато симптомите не преминат. По време на тази карантина е важно да се спазва физическа дистанция с останалите членове на домакинството и най-вече с тези от рискови групи.

За да се защитят най-уязвимите, каквито са възрастните и болните, се планира те да получат по 15 защитни маски тип FFP2 на намалена цена. Според изчисленията една такава маска е достатъчна за една седмица от зимния сезон.

Предстои предложените мерки да бъдат одобрени от провинциите.

 

Източник: dnews.bg




Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак