Свързани новини

17.11.2020 09:40

Протестен палатков лагер на полицаите се открива пред Народното събрание

Видян 1169 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Синдикатът на служителите в МВР продължава протестните прояви с настояване за 30-процентно увеличение на заплатите. Те продължават да не са съгласни и с идеята парите от детските надбавки да бъдат дадени на полицаите и смятат, че това е опит за разделение на обществото , предаде БНР.

Днес по обяд те ще разпънат палатка пред сградата на Народното събрание, както и ще поставят снимки от дейността им покрай овладяването на пандемията от Covid-19.

От синдикалната федерация на служителите не изключват и организирането на нов национален протест.

Палатковият лагер и изложбата ще останат до края на седмицата пред сградата на парламента. В същото време синдикатите в МВР призоваха служителите да се събират пред управленията на полицията в цялата страна.

Валентин Попов – лидер на синдикалната федерация, каза, че лагерът в София ще остане до края на седмицата.

„Освен това сме се обърнали към нашите структури по места – нашите членове, пък и не само нашите членове, да изразят мнението си по въпроса и позиция с много кратка поява, в порядъка на минути, пред служебни сгради на министерството в обедните почивки или при смяна на дежурните смени, като в рамките на минута или по-малко от минути светлинни и звукови сигнали на служебни автомобили“, каза той.

От синдиката на служителите са категорични, че ако не се стигне до споразумение до края на седмицата, ще бъде организиран национален протест.

„Ще започнем организацията на следващ национален протест. Надявам се да намери някакво решение проблемът, който изникна в края на миналата седмица, защото увеличението на нашите заплати да бъде обвързвано с някакви държавни помощи за родители приемаме като една крайно неприятна и крайно безотговорна провокация“, каза Валентин Попов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.11.2020 11:06

    Дайте им 5000лв заплати и да спрат ! А эабравих ! По един апаертамент също на всеки . Те коли си имат служебни да не ходят пеша .Това е !!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.