Свързани новини

16.11.2020 17:19

И бързи кредити погасявани от ХелпКарма, чийто бос е съсобственик на Кредисимо

Видян 10981 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Скандалната ХелпКарма, хвалена публично и заради която евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел докладва цял регламент в ЕС, който да улесни дейността на платформата, е покривала задължения по бързи кредити, известни с чудовищните си лихви, от даренията, които събира, призна босът на двете организации Константин Кръстев пред бТВ. След отричане от Кредисимо, неговият акционер призна не само, че му е съсобственик – другият е братовчед му Коста Кънчев, но и че го е управлявал 8 г., включително съвместно с ХелпКарма. Важен детайл, който 19 минути първи оповести след като го откри разследващият журналист Атанас Чобанов, участието на боса на ХелпКарма и Кредисимо е през малтийска офшорка. Тя притежава Кредисимо, а той има 15% в холдинга, регистриран на малкия остров.
Кръстев отрича транзакции на платформата към дружеството за бързи кредити. Поредна неистина – поне видимо на платформата има една за 2257 евро. През последните дни обаче има доста махнати оттам неща, а да не говорим за последните 2 години, през които към нея не е имало разследвания от медиите, да не говорим за служби като НАП, които странно защо не са се поинтересували от странното течение на многомилионни суми.
На директен въпрос от бТВ дали са превеждани обратно – към  дружества за бързи кредити суми от ХелпКарма, Кръстев отговаря: „Случвало се е, да...”. Какви суми? Отговор: „Трябва да се види, не знам...”.

Това би трябвало да е доста лесно, тъй като го има в компютъра: ХелпКарма има кампании, в които се събират пари за погасяване на бързи кредити. Босът коментира: „Защо да не е възможно? Не хора просто, а които имат


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 17.11.2020 10:16

    Около схемата на тези съвременни Остап Бендеровци са се омотали и бивши депутати на продажницата Миглена Кунева. Дебела работа, стигнала до държави известни с наркокартели, работа за Каскета...а дано, ама на дали!

  • 001 Anonimen 17.11.2020 09:08

    Китайците ги разстрелват директно такива. За това имат икономика и държава.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!