Свързани новини

16.11.2020 15:34

Над 1/2 от българите: Covid-19 е опасен колкото силен грип

Видян 2050 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повече от половината българи смятат, че коронавирусът е опасен, но в крайна сметка е просто като силен грип, а една пета от хората го пренебрегват и са на мнение, че напрежението около него е по-скоро „шумотевица и паника“, сочат данните от последното експресно проучване на „Галъп интернешънъл“.


Обществото ни още дава кредит на доверие към мерките за справяне с короновируса у нас и по-скоро ги оценява добре в сравнение с положението в много други страни, коментират от "Галъп интернешънъл" след поредния бърз телефонен сондаж за коронавируса, проведен между 12 и 15 ноември сред 810 души и финансиран със собствени средства на агенцията.


Това вероятно се дължи и на известната либералност на тези мерки, както и на усещането, че част от паниката се натрапва излишно, отбелязват анализаторите. Те отчитат също, че обществото обаче намира и съвсем реални проблеми и хаотичност.


Засега в очите на обществото по-видими остават проблемите в здравеопазването, а по-умерени - в икономиката.


В средата на ноември 53,2 процента избират по-спокойното твърдение: "Коронавирусът е опасен, но в крайна сметка е просто силен грип".


23,8 на сто посочват опцията "Коронавирусът е смъртоносна опасност за човечеството и едно от най-страшните неща, което хората са преживявали".


21,1 на сто приемат най-спокойното: "Коронавирусът не е сериозна опасност и напрежението около него е по-скоро шумотевица и паника".


По традиция надделява умерено-тревожната реакция, отбелязват от "Галъп", като припомнят, че преди седмици обаче имаше и белези на поляризация - двете крайни опции като че ли увеличиха тежестта си. Сега личи малък ръст на тревогата - пренебрежителната крайност като че ли губи позиции, а крайно тревожната реакция като че ли расте, отчитат анализаторите и допълват, че следващи вълни на сондаж ще покажат евентуално дали ще има задълбочаване на тревогата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева