Свързани новини

15.11.2020 09:17

Сблъсъци във Вашингтон на про- и антиТръмп демонстрации

Видян 2002 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прогнозираните отдавна от 19 минути сблъсъци между републиканци и демократи на улиците в САЩ станаха факт през уикенда. Часове, след като във Вашингтон десетки хиляди привърженици на президента Доналд Тръмп изразиха подкрепата си за него и протестираха срещу откраднатите според тях избори , се стигна до стълкновения между тях и контрадемонстранти, предаде БТА. На видеозаписи, качени в социалните мрежи, се вижда как след падането на нощта по улиците избухва насилие - води се юмручен бой, използват се пръти. Вестник Вашингтон пост съобщи за един човек, който е бил наръган. В ранните вечерни часове полицията съобщи за най-малко десет арестувани, от които четирима - за притежание на оръжие.


Първите съобщения бяха, че вчерашните протести са минали като цяло мирно с изключение на изолирани случаи на насилие при конфронтация между подкрепящи Тръмп демонстранти и контрапротестиращи.


Шествия в подкрепа на Тръмп имаше и в Делрей бийч, Флорида, където няколкостотин души демонстрираха с плакати, на които пишеше: „Не можем да живеем с марксистко правителство“.


В Лансинг, Мичиган – щатът е възлов за определянето на избран президент на САЩ за следващите 4 години, което официално не е станало и до този момент, протестиращи се събраха пред Капитолия, където се събира местното законодателно събрание. Ораторите на митинга изразиха съмнение в резултатите, показващи, че кандидатът на демократите Джо Байдън печели щата с преднина от 140 000 гласа.


Във Финикс, Аризона – още един оспорван щат, според полицията около 1500 души са се събрали пред местния парламент, за да протестират срещу анонсираната победа с малка разлика на Байдън в щата.


Близо до Белия дом по Пенсилвания авеню привържениците на Тръмп се събраха пред сградата на Върховния съд. Демонстрациите на старта бяха мирни, като известно напрежение се появи, когато контрадемонстранти скандираха: „Вие загубихте!“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на текущите проекти

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на