Свързани новини

15.11.2020 09:00

Връщат Нейнски след просрочен 2 г. мандат, зам.-министър пада в Белград

Видян 6945 пъти | Коментари 6
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България ще има нов посланик в Турция. На мястото на бившия външен министър Надежда Нейнски, която е с 2 години просрочка - мандатът е 3 г., отива досегашният посланик в Париж и бивш съветник на премиера Бойко Борисов Ангел Чолаков. Нейнски бе на поста от 2015 г.


Това става ясно от документи на сайта за правна информация на Министерския съвет, публикувани в категория Решения, предава Епицентър.


Смяна на мисиите ще направи и досегашният ни посланик в Сърбия Радко Влайков. Той вече ще бъде посланик в Босна и Херцеговина, като от Сараево се прибира бившата зам.-министър на отбраната в първото правителство на Борисов Августина Цветкова.


В Белград пък вече първи дипломат на България ще бъде зам.-министърът на външните работи досега Петко Дойков. Той е специалист по Западните Балкани, участва и в преговорите със Северна Македония по историческите спорове. Заради заболяване на Дойков с коронавирус преди седмица пък бе отложен съветът на ЕС, който трябваше да обсъди еврочленството на Скопие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 16.11.2020 21:35

    Фльорца,която цял живот се движи по коридорите на властта,отбивайки се в много "кабинети".Какво даде на България тази,която се пенеше по време на некадърниците от т. нар. млади "демократи"?Попиляха държавата тези невежества.

  • 005 Anonimen 16.11.2020 09:39

    И какво точно направи като посланик в Турция за тези 5 г освен да се фръцка по приеми и вечери?! Ама така е, като от секретарка на Раковски 134 изведнъж те превъплатят в министър, а после и посланик толкоз!!! А сега пък с тази министърка калинка и нейните измислени заместници вече няма и министерство.

  • 004 Anonimen 16.11.2020 07:47

    Не по-малко озадачаващо, а може би толкона, колкото присъствието на комсомолчето Роско Плевналиев в Trilateral Commission=

  • 003 Anonimen 15.11.2020 14:28

    Особа,която е пример за неведомите пътища Божии-как един АБСОЛЮТНО неподходящ за даден пост човек го заема повече от определеното по закон време.Дано никога повече не чуем нещо за нея!

  • 002 ПЕНСИОНЕР 15.11.2020 12:05

    Светла и памет.Премиера ни дали ще се престраши да и се отдаде и на нея.Само,че ануса и сигурно вече е 2".

  • 001 Anonimen 15.11.2020 10:29

    затвор за ксеруксчийката и бивша съпруга на пара ВУЧКОВ

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и