Свързани новини

13.11.2020 13:35

Бойко, защо нацисткия девиз не го кажеш на Меркел?!: Слави

Видян 3550 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Министър-председателят на България Бойко Методиев Борисов, обикаляйки с джипа си и возейки в него здравния министър и шефа на Пирогов, и докато се снимаше, за да прославя великото си управление, каза следните думи, цитирам: „Работата носи свобода…“


Когато ги чух се вцепених и изпаднах в състоянието, наречено истински ступор. Че министър-председателят е неграмотен, че не е чел книги, че не знае езици и има ниска обща култура (както и тъпо чувство за хумор) - това е ясно. Видимо е за всички.


Но да не знае Бойко Методиев Борисов какво е това изречение и откъде идва, то е абсурдно. Защото според мен той е направил неволна грешка, защото ако не е такава грешка - това е безумно.


Сега ще му кажа къде сбърка чудовищно днес.


Бойко, изречението "Работата носи свобода" на любимия ти немски звучи така: „Арбайт махт фрай“.


И знаеш ли, Бойко, къде се намира това изречение? А? Имаш ли представа? Намира се на вратата на най-страшното творение на човечеството - концлагера Аушвиц. Както и на вратите на много други нацистки концентрационни лагери и затвори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Тихомир Томов 13.11.2020 18:03

    Като си казал А Слави , кажи и Б : на обратната страна на входния надпис пише : Jedem das seine "или приведено на Български е последното изречение от тефтерчето на Левски / И всекиму своето !!!!!! А в Конгреса на САЩ от двете страни на трибуната са поставени фашите със секирата .......стига да сервилничите на юдеите !

  • 002 Anonimen 13.11.2020 14:20

    Ееее,г-н Трифонов,а не Ви ли възмущава фактът,че някой ми казва кога имам право да си купя хляб?Не е написано на входа на концлагер,но не е по-малко страшно,според мене.

  • 001 Anonimen 13.11.2020 14:20

    Да си представим хопотетично,че този лапсус,беше преминал между зъбите на президента Радев.Всички кучета които са "софрата"на Борисов,на момента щяха да бъдат отвързани и пуснати да "хапят" до кокал ако се наложи.Сайтове,вестници,телевизии,лапат много пари за едно единствено нещо.Да пазят и работят за имиджа на един единствен човек. Кой е той,и глухите отдавна са чули.Не поглеждам вече към недялковия ПИК,но знам,че Слави ще е виновен,защото е открил голямата нямаща равна на себе си проста простотия.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата