Свързани новини

13.11.2020 13:03

Прокуратурата възложи проверки за недостига на лекарства

Видян 1319 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховна административна прокуратура (ВАП) e сезирала министъра на здравеопазването, изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за лекарствата (ИАЛ) и директора на Националната агенция по приходите (НАП) "да организират и осъществят проверки за наличието на недостиг на медикаментите в болничните заведения и аптеките в страната" , предаде Сега.


Това съобщават от ВАП. И допълват, че вече е образувана преписка по информация в медиите, според която в аптеките има сериозен недостиг на определени лекарства.


"Възложените проверки следва да установят има ли недостиг на медикаменти в болничните заведения и аптеките в страната, и ако отговорът е положителен - дали последният се дължи на задържането им от притежателите на разрешение за употреба, на производителите, вносителите, търговците на едро с лекарствени продукти и активни вещества, на посредниците в областта на лекарствените продукти, на аптеките и дрогериите, след което да се предприемат конкретни мерки. Следва да се установи, също така, налице ли е засилен износ в чужбина на жизненоважни за системата медикаменти. Ако такъв е налице, Министерство на здравеопазването (МЗ) да предприеме незабавни мерки, с оглед минимализиране, респективно компенсиране недостига на медикаменти в болничните заведения и аптеките в страната", се казва още в съобщението.


Прокуратурата съобщава още, че здравното министерство е изпратило данни за дружества, "които е възможно да осъществяват подобни действия". И допълва, че за проверката на тези дружества трябва да има съдействие и от НАП.


"Доклад с обобщена информация от проверките трябва да бъде изпратен във ВАП в най-кратък срок", завършва съобщението, без да уточни колко е този най-кратък срок.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата