Свързани новини

12.11.2020 15:12

Нови 189 места в болниците: Фандъкова

Видян 1508 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „Още 189  легла за лечение на заразени от К19с ще бъдат разкрити в следващите дни в общинските болници в София”, съобщи столичният градоначалник Йорданка Фандъкова в началото на сесията на СОС. „В момента в общинските лечебни заведения има общо ковид 129 легла”, отбеляза тя.


„Предприехме спешни мерки, за да намалим натиска върху болниците и да осигурим по-добра медицинска грижа за по-леките случаи, които са на домашно лечение. Разкриваме К19 зони в поликлиниките. От сряда вече работят такива зони в три ДКЦ и пред фургоните чакат голям брой хора да бъдат прегледани и да им бъде направен антигенен тест. От  сега такива зони се разкриват в 8-ми, 20-и и 22-ри ДКЦ. В петък К19зона отваря и в 18-и ДКЦ. Възложила съм на всички управители на ДКЦ-а в София да подготвят разкриването на ковид зони. Следващата седмица ще има общо 10-11 ковид зони", обясни Фандъкова. Тя подчерта, че в момента не се налага въвеждането на нови мерки и рестрикции в столицата.


”До края на седмицата в Пирогов ще бъдат разкрити 400 легла за тежки и средно тежки случаи на К19”, заяви  на свой ред  премиерът Бойко Борисов в профила си във ФБ. „В болницата има много добра организация и пациентите с К19 не се засичат с останалите”, отбеляза той.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби