Свързани новини

12.11.2020 13:38

Мангъров: Без карантина за контактните. Балтов скочи: В никакъв случай

Видян 2098 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Доц. Мангъров, който неотдавна оглави ковид-клиника в Инфекциозна болница, също участва в брифинга в Министерския съвет, като на него обяви, че най-хубавото, което се случва, е, че няма признаци страната да се затваря и това е най-доброто решение. По думите му за това заболяване няма дефинитивно лечение и няма лекарство, което като се даде, то ще мине.


Той обяви, че било време да си отпуснем душата и да действаме по-медицински, защото вече всеки трети, който се разхождал, можел да бъде заразен. Затова противно на изказванията на специалистите преди него, той заяви, че не било нужно да се карантинират контактните лица.


Мангъров каза още, че отделението в Инфекциозна болница било пълно с пациенти. Доцентът заключи, че ситуацията е страшна, но най-доброто което се прави, е да не се затваря държавата.


Шефът на "Пирогов" проф. Балтов обяви, че категорично не е съгласен с изводите на доц. Мангъров за карантинирането. Той даде пример с положителен пациент с коронавирус, който имал отрицателен тест, но заразил между 18 и 25 души от персонала. "Както, ако си спомняте, когато премиерът Борисов каза: "Балтов да се карантинира" и Балтов се карантинира и така не зарази нито един колега от "Пирогов", уточни директорът на лечебното заведение и изрази категоричното си противопоставяне на твърденията на Мангъров, че трябва да има по-либерални мерки по отношение на карантината, предаде 24 часа.


Снимка: БГНЕС




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог