Свързани новини

11.11.2020 16:12

US ваксина за 30% от европейците догодина: ЕК

Видян 3933 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


След като сключи отдавна договори вече с 3 неготови производители на ваксини,  председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че в сряда очаква подписване и с обявилата финализирането Pfizer. Тя пропусна да поясни, че за разлика от обвързващите и предплатени ваксини в проект като на АстраЗенека с вече известните опасни странични ефекти, за реалните американо-немски препарати контрактът е само предварителен.
„Това е най-обещаващата ваксина досега и ние искаме 300 000 000 дози. Когато бъде на разпоожение, нашият план е да я разпространим бързо навсякъде в Европа. Това ще бъде четвърти договор с фармацевтични компании за закупуване на ваксини. И ще има още. Трябва да имаме широк портфейл от ваксини, базирани на различни технологии. Говорим със страните членки за стратиране на национални кампании по ваксинация”.
      300 000 000 дози са 150 000 000 граждани на ЕС или 30% от всички, тъй като ваксината на Pfizer, също като руската Спутник се бие на 2 пъти,. Германия вече изрази мнение, че е възможно за някои от малките държави в ЕС да има недостиг.
Иначе страната вече има план за ваксинация,
обявен от здравния министър, който не спомена бежанците като приоритетна група за ваксиниране, както обявиха някои медии:
„Ние не очакваме ваксината преди първото тримесечие на 2021 г. За да пречупим динамиката на разпространение на коронавируса, между 55 и 65% от населението (б.р. това е според него необходимият процент за постигане на така жадувания „стаден” имунитет) трябва да бъде ваксинирано. Но първите препарати ще пристигнат в силно лимитирани количества, обясни министър Йенс Шпан – ще имаме ваксинационни центрове и мобилни екипи”.
Немските приоритетни групи са определени от изследователския център Леополдина и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.11.2020 10:05

    Абе, що всички говорите за ваксина някаква, а никой не казва, че Pfizer е най-престъпната организация в света? Кой тоя желаещ за ваксина от криминални лица?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и