Свързани новини

11.11.2020 11:45

Около Нова година ще утихнат нещата: Мангъров

Видян 2553 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С този темп на заразяване, би трябвало към Нова година и малко след това нещата да са затихнали, коментира доц. Атанас Мангъров пред “Фрог нюз“. Той говори за първи път след назначаването си шеф на Covid-отделението в Инфекциозна болница.


“Има и нещо хубаво при нас - не се приложиха най-рестриктивните мерки, което е добре. Така действаха в няколко държави, които мислеха планово”, каза Мангъров.


По повод решението да оглави отделението, той казва, че има риск да му се прехвърли отговорността, ако ситуацията с вируса се усложни.


“Да може и така да стане. Но нали знаете за Д'артанян в „Тримата мускетари“- той се страхуваше, но беше храбър и вървеше напред', обясни инфекционистът.


Той обяснява, че от доста време е искал да започне работа на първа линия срещу коронавируса, защото виждал, че “има новобранци, които се оплитат”, а има и “много безсмислени неща, наложени от здравната каса”.


“Става дума за едни безсмислени изследвания, за едни писаници, които трудно ще се променят. Както знаете НЗОК е една бюрократична структура, но каквото мога ще направя. В някаква степен трябва да се облекчи лечението. Работещите там живеят трудно. Нещата могат да се правят по много по-лесен начин”, каза Мангъров.


Той обясни, че вече е минал на визитация и обяснява, че половината от 80-те пациенти с вируса в неговата болница могат да се лекуват вкъщи. Според него не е добро решение да се разширява зоната за лечение на Covid-1 9 в болницата.


“Трябва хората, които не са тежко болни, да се лекуват вкъщи. Всъщност това са по-голямата част от пациентите. Това не е особено опасна инфекция. Сега зная, че ще ми скочат и ще кажат: „Виж колко хора ще се заразят, ще умрат“. Добре, но по този начин не може да се работи. Така или иначе, колкото и да се мъчим, не можем с тези мерки-затваряне, изолация, да ограничим инфекция, която се предава по въздушно-капков път. Виждате, че не се получава. Шефът на БЛС каза, че обществото се е провалило, защото не


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.11.2020 13:57

    Здравейте г-н Мангъров.Моля да проверите следния факт:Във фирми в София и в страната,особенно собственник чужденец-например-Австриец,задължават персонала си задължително да си правят PCR-тест,без значение дали има в фирмата позитивен служител,или не.Това е страшното,г-н Мангъров.На това му казвам-ДИКТАТУРА.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион