Свързани новини

11.11.2020 10:21

Още 5 г. отнесе ЧСИ по кораба БАДР

Видян 3189 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тотко Колев пренебрегнал съдебно решение, за да проведе публичната продан на танкера, лишен е от права за общо 7 г.
Частният съдебен изпълнител (ЧСИ) Тотко Колев вече е лишен от права за общо 7 години след като Върховният касационен съд (ВКС) му наложи още 5 години наказание заради казуса с либийския танкер БАДР. Международният скандал още гърми с опита за правно отвличане на съда по волята на бг олигарси и със съдействието на евродепутат от ГЕРБ.
ВКС отмени решение на Дисциплинарната комисия при Камарата на частните съдебни изпълнители по второ дисциплинарно дело срещу Колев, образувано по искане на правосъдния министър, показа проверка на Лекс.
Първото приключи миналата година, когато ВКС лиши Колев от права за две години и го глоби с 4000 лева, след като прие, че той е извършил четири от най-тежките нарушения в казуса с танкера, който доведе и до международен скандал.
До него се стигна, след като в края на 2018 г. танкерът беше конфискуван в Бургас, а екипажът му свален, като Морска администрация и Гранична полиция съдействали на частния съдебен изпълнител, който възложил танкера на българска компания след проведена публична продан заради дълг от над 9 млн. долара. Последва заплаха от Либия, че ще бъдат задържани всички български кораби, които навлизат в либийски пристанища, но в крайна сметка скандалът уж беше потушен, а корабът – върнат на държавната либийска корабна компания.
Срещу ЧСИ започнаха дисциплинарни дела, а най-сериозното констатирано нарушение беше, че е пренебрегнал съдебно решение, за да проведе публичната продан на танкера.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева