Свързани новини

11.11.2020 09:25

България ще бъде от първите, проверени за защита на върховенството на закона

Видян 1551 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Пет европейски държави ще бъдат подложени на задълбочена проверка по механизма за наблюдение за спазването на върховенството на закона на всеки шест месеца. Започва се по азбучен ред и страната ни е една от първите в списъка. Този анонс направи представителят на Германското председателство на Съвета на ЕС министърът по европейските въпроси Михаел Рот.
„Върховенството на закона не трябва да ни разделя, а да ни обедини“, категоричен беше Рот.
Германското председателство е предложило два механизма за спазването на демократичните принципи в страните от ЕС - обвързване на средствата от европейския бюджет и системните нарушения на принципите на правовата държава, както и непрекъснат диалог относно правовата държава.
Припомняме, че миналия четвъртък Европейският парламент и Съвета на ЕС официално постигнаха споразумение  за механизъм за обвързване на европейския бюджет с върховенството на закона.
Одобрената мярка предвижда намаляване или замразяване на отпускането на средства от европейските фондове на страна членка, ако тя нарушава принципи на правовата държава (като независимостта на съдебната система и свободата на медиите) по начин, „пряко засягащ доброто финансово управление на бюджета на ЕС или защитата на финансовите интереси на съюза“. В последния евродоклад България беше №1 по остри критики и №2 по брой критики по темата от 27.



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.11.2020 14:18

    И на Б-ия (за урок на другите) ще й бъде спряно еврофинансирането заради циганското кривораздаване и неспазване на евро- и общочовешките правни норми и закони от страна на мародерската БКП-мутро-милиционерска ШАЙКА с ДС-патриотарстващата манго-СГАН!

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!