Свързани новини

10.11.2020 16:21

2,8 години затвор за шофьор, убил човек и ранил трима в катастрофа

Видян 1067 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ефективна присъда постанови днес Врачанският окръжен съд по дело за катастфа, която отне  човешки живот и бяха ранени трима души, от които две деца на 9 и 11 години.


Пътният инцидент стана на 26 септември миналата година между селата Люти дол и Ребърково. Доказано беше, че при разрешени извън населеното място 90 км/ч подсъдимият водач е управлявал със 122,7км/ч и дори предприел забранено изпреварване и така предизвикал катастрофата, при която загина 25-годишен мъж от София, а ранените трима души, сред които и деца, бяха със средна телесна повреда.


Делото премина днес в едно заседание. По искане на подсъдимия и неговия защитник, то бе гледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият признал пред магистратите всички факти от обстоятелствената част на обвинителния акт. За извършените престъпления съдът определи на виновния водач ефективно наказание от 4 години „лишаване от свобода“, което редуцира с 1/3 заради съкратеното съдебно следствие. Така той беше осъден  на 2 години и 8 месеца "лишаване от свобода", което да изтърпи при първоначален "общ" режим. Подсъдимият е лишен и от правото да управлява МПС за срок от 4 години.


Присъдата на Врачанския окръжен съд обаче не е окончателна, а подлежи на обжалване или протестиране пред Софийския апелативен съд в петнадесетдневен срок.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак