Свързани новини

10.11.2020 14:41

Шеф на кабинет на министър произвежда Гермитокс

Видян 3178 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
Бивш шеф на министерски кабинет от времето на Борисов 1 произвежда крайно съмнителната хранителна добавка Гермитокс, разкри журналистът Валя Ахчиева, съобщава euractiv.bg. Парадоксалното е, че продуктът, който се продава онлайн се рекламира с фалшиво интервю със самата Ахчиева.
Вносителят на препарата в България е фирмата Екомстор, чийто едноличен собственик и управител се води Анна Кузнецова. Преди години тя е пристигнала от Украйна, но след това е придобила българско гражданство. Оказва се, че е шеф на кабинета на покойния Божидар Димитров, историкът и министър за българите в чужбина в правителството Борисов 1.
Гермитокс е хранителна добавка, която е регистрирана като антиоксидант, но се продава и рекламира като продукт, който унищожавал паразитите в човешкото тяло. Специалистите отричат това да е възможно, защото в състава му няма вещество, което да убива паразити.

Освен това Ахчиева откри несъответствия в етикетите на български език, залепени върху оригиналните шишенца на Гермитокс.

На единия продукт, пристигнал от склад, пише, че производител е италианската компания Натур Фарма от Пресана. На второто шишенце Гермитокс, доставено от Русе, беше изписан друг производител – фирмата Нетуреле от Верона. И в двата случая на етикетите стои името на търговеца Сепора Трейдинг, която кипърска офшорка. Тази компания е регистрирала препарата за продажба в България чрез своя пълномощник Стоян Тошев. На документите е подписана Анна Крит от Украйна.


 ВИЖ ВИДЕО ТУК!


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 според FDA 10.11.2020 16:19

    амер. агенция за контрол на храни и лекарства в 99% от т.н. хранителни добавки се влагат лекарства без да са обозначени на опаковката, регулацията им не изисква да бъдат проверявани от контролни органи и това е космическо поле за измами, но балами дал господ.

  • 001 Anonimen 10.11.2020 15:38

    Няма да стигне цял живот дори на истински журналист като Ахчиева,за да бъдат разобличени всички измами с т.н.хранителни добавки.Спасението е едно-не си давайте парите за нещо,което не само не помага,а дори вреди.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на