Свързани новини

11.11.2020 13:45

Непрозрачни ипотечни кредити и бездействие на КЗП и БНБ: ЕП

Видян 2942 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отново остър доклад за България дойде от Европарламента по супер важна за бизнеса и гражданите тема. Този път обект на критики е системата за ипотечни кредити, като са отправени и сериозни забележки към Българската народна банка - от страна на институцията липсва желание проблемите да се решат, предаде frognews.bg. не бива да се пропуска, че тъй като в критиката става въпрос за договорите и неравнопоставеността между кредитните институции и гражданите, това е работа на Комисията за защита на потребителите. И тя е спомената в доклада на Европа. Как НЕ я върши в интерес на банките вижте ТУК!


"Системата за ипотечни кредити в България се характеризира с правна сложност при договарянето, събирането на дълговете и изчерпването на националните средства за правна защита".


Това е заключението на делегация на Европейския парламент, дошла на посещение у нас през месец февруари. Тя бе сформирана след поредица от петиции за неравноправни клаузи в договорите за ипотечни кредити.


Констатациите на делегацията обаче не са никак добри. Те се превръщат в поредното черно петно за страната ни пред Брюксел, след критичния доклад на ЕК за върховенството на закона и проблемите с независимостта на съдебната система у нас. ФрогНюз припомня, че след доклада на комисията в ЕП бе гласувана и резолюция, в която се посочиха същите проблеми.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.11.2020 13:10

    Препоръките са добри, но горките не знаят, че държавните институции са бухалки и слуги на властта, трябва да се почне от тях

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд