Свързани новини

10.11.2020 09:52

Скопие да не разчита, че някой ще натисне България: Захариева

Видян 3065 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нека да се върнем към изпълнението на договора и нека да се върнем към добросъседския тон, призова външният ни министър в ефира на БНТ.


 


Среща на върха на страните от Берлинския процес се очаква да се проведе днес. Домакини са съвместно министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев.


Министър-председателят Борисов вече не е под карантина и ще се срещне на живо със Зоран Заев в София, това каза за БНТ вицепремиерът Екатерина Захариева. За първи път две държави от региона председателстват такава среща.


Три са очертаните приоритети на този процес - икономика и свързаност, сигурност и добросъведство. Захариева коментира отношенията между България и Република Северна Македония и позицията на нашата страна.


Днешната среща на върха няма нищо общо с разширяването на ЕС. Да, тя подготвя държавите от Западни Балкани, но не е среща, на която ще се обсъжда преговорна мярка или да се взема решение по нея, уточни външният ни министър Екатерина Захариева.


Днешното посещението на премиера на Република Северна Македония Зоран Заев у нас е било планирано във връзка със съвместното председателство на София и Скопие, коментира Захариева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог