Преди дни президентът Румен Радев заяви, че се дават милиарди за магистрали, които се харчат без обществени поръчки и „при изключително съмнително качество“. Той каза още, че е настоял държавното дружество „Автомагистрали“ да публикува информация на кого и защо плащат и по какви критерии. Такава информация обаче не му е дадена.


„В последно време държавата, освен че се тресе от пандемична криза, се тресе и от предизборни изказвания. Това е абсолютно спекулативно изказване. „Автомагистрали“ е държавно дружество. Възлагането е по Закона за обществените поръчки, така че то не е незаконно“, заяви в „Тази сутрин“ регионалният министър Петя Аврамова.


„Не знам кога президентът Радев е поискал такава информация. Преди 10 дни такава беше поискана от народен представител и тя му беше предоставена“, допълни тя.


„Там има една цифра, с която също се спекулира. Тя е 405 договора, които има „Автомагистрали“ с външни контрагенти за доставка на материали, машини под наем и оборудване“, обясни още Петя Аврамова.


„Не чух в последно време нито едно конструктивно предложение или конструктивна критика. Чувам само общи приказки за некачествено неизпълнение. Ако президентът посочи конкретен участък и конкретен такъв обект, аз съм първата, която ще взема мерки за санкциониране“, категорична бе тя.