Свързани новини

09.11.2020 20:11

Уво за "нашия" човек в Пентагона Еспър

Видян 2069 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Любимата реплика на президента Тръмп като тв звезда: "Уволнен си", беше написана от него по отношение на "нашия" човек в администрацията му - военния министър Марк Еспър малко след 20 часа българско време в понеделник. Пострадалият е човекът, който покани и прие вицепремиера и военен министър Каракачанов във Вашингтон преди дни и с когото се договаряше евентуална сделка за още 8 самолета Ф16, които кабинетът Борисов 3 да купи.


Новият военен министър е досегашният шеф на Националния контратерористичен център на Съединените щати Кристъфър Милър.


Напомняме, че София беше заобиколена при последните две обиколки на държавния секретар Помпео, направени за 2 месеца в Източна Европа, за разлика от Атина и дори от Белград. Което прави очевиден отказа да се говори с този кабинет на ниво президент - в САЩ той е и премиер, и на равнище външен министър, което ние се опитахме да финтираме с равнопоставен поне при нас на последния контакт - шеф на военното ведомство.


Сделката със самолетите пък се разглеждаше като гаранция за спестяване на проблеми за управлението у нас на фона на напрегнатата обстановка в страната от страна на САЩ. Заради закупуването и предплащането на първите 8, макар и необорудвани Ф16, премиерът Борисов получи кратка среща с президента Тръмп в Белия дом и снимки за спомен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 живота си прави шеги 10.11.2020 00:26

    И Борисов, и Каракачанката трябва да внимават в бъдеще с прахосването на народните милиарди, защото и те не ги предпазват от самоунижение и звучно шамаросване

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на