Свързани новини

09.11.2020 17:51

Майдел пробута и в ЕС схемата ХелпКарма

Видян 6119 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Да стимулираме повече хора да инвестират директно, дори и малки суми, в иновативни идеи, продукти и услуги“, призова през май от трибуната на ЕП българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП  Ева Майдел. Тогава като пример за подобна платформа за набиране на средства, тя посочи ХелпКарма, която скандализира българското общество след разкрития на bTV. Припомняме, че платформата за дарителство е давала огромни суми за заплати, както и заеми на близки лица, показва разследване на Мария Цънцарова.Само половин година по-рано обаче българските евродепутатите прокараха закон, който окончателно развърза ръцете на фондацията.
В ЕП одобрихме регламент, чийто докладчик бях за групата на ЕНП, който ще улесни значително финансирането на иновативни идеи и малки бизнеси в целия ЕС. По време на кризата с К19 видяхме колко лесно и бързо се събират средства за смислена кауза чрез платформи за колективно финансиране като ХелпКарма”, обяви Майдел от Брюксел  на 7 май.  

„Приетите  текстове улеснят събирането на средства за бизнес цели, защото платформите за колективно финансиране, т.нар. краудфъндинг, ще работят с еднакви правила в целия ЕС, което ще осигури прозрачност, правна защита и ниски разходи.. Това увеличава и предоставя възможност за директна връзка между предприемача и бъдещи клиенти. Всеки човек или компания може да представи проект на специални онлайн платформи и така да спечели доверието на много, макар и по-малки инвеститори, включително и обикновени физически лица“, аргументира се тя. Напомняме, че за 2 години Хелп карма събра 21 млн. лв. дарения, от които 13 млн. официално са отишли за нужните на кампаниите. А 8 000 000 лв. са останали в приятелите на евродепутаткта от ГЕРБ.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 10.11.2020 07:50

    Банкянската Тиква управлява България чрез курви, шантаж и борчове.

  • 002 гpижа за хоpата 10.11.2020 00:41

    Баце, какви боклуци си изпpатил в Бpюксел пък и на огpомни заплати от името на бългаpите?

  • 001 Anonimen 09.11.2020 18:39

    prЪдла миризлива

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни