Свързани новини

09.11.2020 13:09

7 болници са отказали да приемат пациент с тежка пневмония

Видян 1788 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сигналите за пациенти, неполучили адекватна медицинска помощ навреме и обикалящи с дни по болници с надежда да бъдат хоспиталиизрани, стават неизброими и все по-очебийно опровергават твърденията на властите, че става дума за единични случаи, а системата работи при добра организация.


 Нова ТВ разказа за мъж с тежка пневмония, с отрицателен тест за COVID-19, който е бил размотаван повече от седмица от редица лечебни заведения, които са отказвали да го приемат за лечение, предаде Сега. Едва след 10 дни ходене по мъките, мъжът най-накрая е приет в столична болница.


"Първи симптоми човекът получава на 29 октомври. След два дни се влошава и не може да стане от леглото. Моята приятелка се опитва да се свърже с личния лекар, но не успя и вика линейка. Те идват и преглеждат човека, но казват, че на този етап не е за хоспитализация и трябва да започне антибиотично лечение", разказа Галя Симеонова пред Нова тв, която е близка до семейството на пациента и заедно с тях е търсила болнична помощ за него.


Близките на мъжа нямат възможност да направя тест за коронавирус. Семейството започва да лекува болния с антибиотици. Ден по-късно подобрение не се забелязва и близките викат втора линейка. Медиците правят антигенен тест, който се оказва отрицателен. "Лекарят чува някаква находка в белия дроб и казва, че човекът трябва да бъде прегледан в болница, но няма да бъде извозен с линейка, защото няма задух. Отиват в ИСУЛ, която е най-близката болница. Човекът едвам си е стоял на краката. На 30 октомври му правят рентгенова снимка, която показва двустранна пневмония. Един от показателите на кръвната картина е 21 147 при референтна стойност 500. Лекарите в ИСУЛ казват, че има съмнение за тромб", обясни Галя Симеонова.


Семейството обикаля над 7 болници в столицата, които потвърждават, че мъжът е за хоспитализация, но не го приемат, тъй като нямат места. Спешният център към Окръжна болница приема мъжа, който е включен на системи след 6 часа чакане. "Там лекарят казва, че при други условия, човекът е трябвало веднага да бъде хоспитализиран, тъй като е в изключително тежко състояние. В Окръжна болница също казват, че нямат места, за това човекът е транспортиран към „Токуда”, след консултация с близък пулмолог. Оттам обаче отново ги връщат в Окръжна болница. След нови изследвания отчитат, че няма  промяна в състоянието и го изпращат отново вкъщи. На 5 ноември, чрез познат, отиват отново в ИСУЛ, където категорично заявяват, че мъжът трябва да бъде хоспитализиран, но нямат места. Отиват в СофияМед, в „Пирогов” пък е било страшен кошмар - накарали се ги да стоят със сто човека навън", разказа Галя Симеонова.


Накрая семейството отива в координационния център. Там им казват, че единственото решение е да се направи PCR тест, след което да се изчака. Чрез познати семейството се свързва с лекар от „Света София”, който прави всичко възможно мъжът да бъде приет в лечебното заведение, 10 дни след обикаляне по болниците.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.11.2020 13:31

    набутаха им противогрипните ваксини и сега развиват бронхопневмонии, но никой не смее да ги пита кога са се ваксинирали, това е табу, за да върви търговийката с тези опасни боклуци и кунчев и кантраджиев да си получат комисионните от ваксиналните фирми

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци