Свързани новини

09.11.2020 15:04

Блокирането на Скопие поставя България в международна изолация: Л. Кючуков

Видян 3147 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   "Аз съм скептичен към самата идея за блокиране на преговорите на Северна Македония с ЕС, защото това работи изцяло в полза на македонизма и генерира много сериозни антибългарски настроения в нашата съседка и поставя България в международна изолация - в рамките на Европейския съюз и в региона, компрометирайки собствения ни приоритет по време на председателството на Съвета на ЕС за присъединяването на Западните Балкани". Това заяви пред БНР Любомир Кючуков, дипломат и директор на Института за икономика и международни отношения.


"Боя се, че ситуацията е блокирана - както по отношение на кандидатурата на Република Северна Македония (РСМ), а за съжаление и на Албания, така и от гледна точка на двустранните отношения, което е негативен елемент", коментира още той.


По думите на дипломата в двустранните отношения няма разбирателство, защото те са функция на политическото говорене:


"В момента диалогът и на дипломатическо ниво е изключително затруднен", подчерта той и беше категоричен, че трябва да се търси диалогът.


Кючуков обясни, че договорите на Северна Македония с Гърция и с България са коренно различни:



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.11.2020 16:31

    Друже Кючуков,80% от македонците, днес наричат нас българите татари,окупатори,ци.ани и още с други идиотски продължения.Знаеш прекрасно, Зоран Заев как и какво е мислил за нас през 2005 година в предизборната си кампания за кмет на гр. Струмица.Натикахме ги в НАТО,но ненавистта им към нас не стихва.Днес Заев застанал в поза прав ъгъл,моли някой от татарите,от окупаторите,от циганите, да му "ударят" едно рама и да го изпратят в Брюксел,ставайки член на ЕС!Кротък народ сме,но трябва да мислим като гърците, когато трябва да защитим суверенитета си като държава!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне