Свързани новини

08.11.2020 09:13

Полицаите излизат на протест на професионалния си празник

Видян 2355 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Полицаите излизат на протест на професионалния си празник - 8 ноември. Исканията са за 30-процентно увеличение на заплатите в системата на МВР. През изминалата седмица имаше преговори между различните синдикати в министерството и ръководството на ведомството. След разговорите, в които се е включил и премиерът Бойко Борисов стана ясно, че възнагражденията на служителите на МВР ще бъдат увеличени с 15% от догодина. Въпреки това от Синдикалната федерация на служителите излизат на протест.

Един от синдикатите организира протест в градинката до църквата „Св. Седмочисленици“. След това се предвижда и шествие до сградите на Министерството на финансите и на парламента.

Недоволството възникна след постановление на Министерския съвет за 30-процентно увеличение на заплатите на работещите в 28 администрации в страната. Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите в МВР коментира:

„Съгласете се, че на фона на тези до 30 процента, за които става дума в постановлението, едни 10 процента за нас звучат наистина малко обидно“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 08.11.2020 19:45

    ВИКАЙТЕ делта гард да разкарат тея наглеци.Мойе и войската (ако съществува такова нещо)

  • 001 нагли 08.11.2020 10:52

    Тези с няколкото синдиката не спряха да искат, а дали заслужават?! Преди да искат за пореден път да си прочистят редиците от корумпирани, неграмотни и невъзпитани, татуирани и анаболни, брадясали и с боксове, и да пазят, а не да бият и ритат до смърт против всякаква човещина и законност. Второ да си дадат сметка какви нереални привилегии /прослужено време, 20 заплати при пенсиониране, по-ранно пенсиониране, заплащане на извънредния труд/ спрямо останалите имат, да се откажат от тях и тогава да искат да са като всички останали!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.