Свързани новини

07.11.2020 10:23

Жалко ще бъде България да блокира пътя на Северна Македония към ЕС: Джеймс Пардю

Видян 3417 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

        Жалко ще бъде, ако България спре процеса на присъединяване на Република Северна Македония към Европейския съюз. Това каза американският дипломат Джеймс Пардю в коментар на отказа на българското правителство да приеме преговорната рамка за Скопие , съобщава БНР..

"Знам, че е изкушаващо за България да се опита да се възползва от позицията й на членка на Европейския съюз докато Северна Македония се опитва да получи членство. Но не съм сигурен дали си струва да се създава неприязън между правителствата на двете страни и народите им", каза бившият посланик на САЩ у нас в интервю за предаването "Събота 150".

Пардю коментира и изборите за президент и Конгрес на Съединените щати. Въпреки поляризацията между противниците и привържениците на президента Доналд Тръмп, демокрацията победи, твърди дипломатът.

- Преди 4 години Доналд Тръмп декларира, че е станал президент, за да сложи край на "американската касапница". Така нарече той политиката на предшествениците си. Е, успя ли в това си начинание?


"Когато Тръмп говореше за "американска касапница", всички помислихме, че това е визията му за времето преди него. Но излезе, че именно той беше "американската касапница". Той нанесе повече щети на американската демокрация от когото и да било. Според мен тази "касапница" свършва с избирането на Джо Байдън за президент на Съединените щати за следващите 4 години."

- Изборите тази седмица показаха, че победата на Тръмп през 2016-а не е била просто щастлива случайност или резултат само на саботаж от чужбина, а доста точно отражение на нагласите на американските избиратели. Бихте ли се съгласил, че който и да е победителят сега, губещият ще е американският народ, защото остава дълбоко разделен?

"Не, съвсем не съм съгласен. Все още има бюлетини, които трябва да бъдат преброени, но изглежда практически сигурно, че Байдън е избран за президент. Мисля, че големият победител в тези избори е демокрацията. Защото Тръмп, с и автократските му наклонности, беше отхвърлен. И беше предпочетен човек, който ще възстанови доверието в министерството на правосъдието, във ФБР и в другите демократични институции."

"Немалката подкрепа за Тръмп се дължи до голяма степен на икономическия успех през първите 2 години на мандата му. На тези избори хората показаха, че не се страхуват толкова от КОВИД-19, колкото за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 гл шеф 08.11.2020 09:02

    от. гл шеф. на тайно разузнаване. вписваме на всички нашият румен йорданов. невие направил нищо. не продалжавайте с тези лъжи къде се намирате вие които го вините и вие незнаете къдесе намирате сложете край на тези лъжи защото ние сложимили вашият край сте до тук.

  • 004 дедо Влайчо 07.11.2020 18:18

    кръгло лице като на тракиец хазарин и братовчед на горбачов

  • 003 Anonimen 07.11.2020 15:41

    Това краварско ченге не е българин и да си гледа двудневната история на крадци, убийци и престъпници!! Те са създали неговата държава.

  • 002 Anonimen 07.11.2020 12:54

    КОЙ ПА Е ТОА!

  • 001 Емил Шолев 07.11.2020 12:44

    Дипломацията в днешния ден е мазен пехливанлък. Господинът иска България и СМ да се разберат взаимно, но ги сака македонците да го играт Царо....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей