Свързани новини

07.11.2020 09:50

Изборът на Байдън може да ни вкара във война с Иран, предупреди Израел

Видян 3278 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Позицията на Джо Байдън, ако бъде избран за президент на САЩ, по Иранската ядрена сделка може да доведе до война между Израел и Иран, предупреди израелският министър на заселването Цахи Ханегби, съобщава jpost.com.


„Байдън отдавна каза открито, че ще се върне към ядреното споразумение“, каза Ханегби. „Виждам това като нещо, което ще доведе до конфронтация между Израел и Иран.“


Министърът заяви пред Channel 13 News, че той, министър-председателят Бенямин Нетаняху и повечето израелци виждат Иранската сделка, подписана от администрацията на Обама през 2015 г. - известна официално като Съвместен всеобхватен план за действие - като „погрешна - и това е меко казано“.


"Ако Байдън остане с тази политика, в крайна сметка ще има насилствена конфронтация между Израел и Иран", заяви той.


Министърът припомня, че Доналд Тръмп се канеше да преговаря с Техеран и да „изтръгне от него друго споразумение“, което максимално би устройвало Израел. Известно е, че на 6 декември 2017 г. Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел и премести там американското посолство. През май 2018 г. Тръмп извади Вашингтон от "ядрената сделка" с Техеран. На 25 март 2019 г. Тръмп официално призна суверенитета на Израел над Голанските възвишения. На 15 октомври 2020 г. Тръмп проведе церемония за нормализиране на отношенията между Израел, Бахрейн и ОАЕ пред Белия дом във Вашингтон.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог