Свързани новини

07.11.2020 09:30

Кога БЧК ще се включи в битката с ковид?

Видян 2956 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Автор: kmeta.bg


 


Вече осем месеца държавата е във война с невидим враг. Битката с коронавируса става още по-ожесточена. Броят на заразените върви стремглаво нагоре, жертвите на опасния вирус също са все повече. Картата на България свети в червено и няма община, която да не е пламнала. Мерките, добри или лоши, не могат да спрат нашествието на COVID-19 не само у нас, но и по целия свят. Управляващите се опитват да се справят с пандемията. Проблемът е, че при този скок на новозаразените здравната ни система наистина се задъхва. Всеки ден се увеличават леглата за болните от коронавирусна инфекция. В много от градовете няма свободни легла. Лекарите са на ръба на силите си и недостигън на медицински персонал е на лице. В тази тежка ситуация всеки е готов да помогне. Военните – с полеви болници, хотелиери – да предоставят хотелите си за пациенти, таксиметрови фирми – да возят болни, студентите по медицина – да са доброволци в здравните заведения.

Но една огромна армия засега остава встрани от най-сериозния проблем, който мъчи сънародниците ни и държавата ни. И пасува, докато отвсякъде другаде има съпричастност към непосилния труд на медиците ни и на немедицинския персонал в болниците. Коя е тази огромна армия ли? Става дума за Българския Червен кръст. Организацията е наистина своеобразна армия, тъй като с членовете и доброволците си наброява внушителната цифра 300 000. Но някак тези хора ги няма в същинската битка срещу коронавируса, в борбата за живота на всеки един български гражданин, заразен от опасния вирус.

БЧК обаче си работи спокойно по различни програми и кампании. И това на фона на войната с коронавируса у нас. Програми, които са далеч от най-горещата точка на дневния ред на обществото ни. Но това сигурно са


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден