Свързани новини

07.11.2020 09:00

Медсестра: Геноцид и мухъл е в болниците

Видян 4057 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 "Това което се случва в болниците е геноцид на цяло едно съсловие. Две години сме предупреждавали, че това ще се случи. Ние удряме дъното. След една седмица не знаем кой ще работи в болниците", заяви медицинската сестра Веселина Ганчева по Евроком.

Ние горим като крушки. Оставяме по една. Една сестра и един лекар се грижат за 50 човека. Това е пълен абсурд.  Всички сме докарани като онази акушера, която посегна на бебе. Тя караше нонстоп денонощни дежурства.  

На края на смяната сме със сърцебиене. Ние не се храним, не ходим до тоалетната. Тръгваме си късно, за да помогнем на следващата смяна, която е една. Прибираш се и вече не ти се яде от изтощение. За мен е свръх цинизъм това, което се говори по телевизиите.


 Сестрите се купуват от железарски магазин кукички, за да има къде да си слагат системите. Нямаме стойки, нямаме респиратори, нямаме бельо, което да сменяме. Как може да се обслужим с една маска и два чифта ръкавици. Ние нямаме хартия за ръце, няма с какво да си ги подсушаваме. Купуваме си маски, ръкавици.

При този риск, в който си носим заразите вкъщи, ние трябва да сме доволни и щастливи. И това докога? Всеки един от нас има праг на издържливост. Пациентите, виждайки одеялата с дупки, правят дарителски кампании. Започнаха сами да си изключват системите. Една сестра на осем стаи няма как да тича. Ти тичаш, но нямаш физическата възможност. Много ми е болно. Сега ни хвърлят 360 лева към заплатите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 08.11.2020 23:28

    Всички вкупом забравиха ,че България загуби Студената война не по своя вина . Какво чакат хората ... победителите да започнат да хранят народа и да му осигурят стандарт на живот такъв какъвто е в Германия и Франция ...

  • 001 коя е 07.11.2020 18:12

    тази болница, държавна е със сигурност. Тази мизерия е планирана, за да станат всички болници частни и в тях да се тестват лекарства на западните фирми върху безплатни опитни пациенти - по-чистичко, малко кетъринг храна и те лапат въдицата. Нищо не е случайно, затова и заплатите на медицинския персонал се държат безумно мизерни нарочно с години - или да напуснат или да започнат клиничните проучвания, при които фирмите вече развързват кесиите. Само населението трудно и бавно схваща действителността.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева