Свързани новини

06.11.2020 20:41

Докараха заразен с К19 за незаконно приемане на бюджета

Видян 4806 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Напук и в нарушение на парламентарните правила управляващите се разпоредиха с държавните пари за догодина. При неясен кворум приеха бюджетите на НОИ, НЗОК и държавния само в рамките на ден. От ГЕРБ внезапно включиха в дневния ред на НС в петък трите  гласувания. При положение, че на депутатите дори не бяха предоставени нужните им доклади на парламентарните комисии за първо четене, а това е изискване на закона да стане минимум 24 часа по-рано. Същевременно управляващите отхвърлиха искането на БСП гледането на бюджетите да се отложи. А при проверка на кворума в пленарната зала записаха като присъстващи опозиционни депутати, които секунди преди това се бяха оттеглили в знак на бойкот. Всичко това поставя под въпрос законността на взетите от  НС решения.


От ГЕРБ поискаха поименна проверка на присъстващите депутати,  при което БСП и ДПС напуснаха пленарната зала. Шефът на НС Цвета Караянчева обаче приложи необичайна хватка – започна да отчита като присъстващи току-що оттеглилите се опозиционни депутати. Така тя докара присъствието в залата до 130 души, докато Сараите и социалистите реално се оттегляха.


От опозицията се върнаха обратно разгневени и скочиха на шефа на НС, че нарушава правилника и конституцията. По призив на соцдепутата Кристиан Вигенин колегите му от опозицията поред започнаха да заявяват изрично, че желаят да бъдат заличени от списъка на присъстващите.


Социалистите заплашиха, че ще използват стенограмата от заседанието, за да подадат жалба до Конституционния съд, което може да доведе до отмяната на взетите от НС решения същия ден – включително законопроектите за бюджетите.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.11.2020 10:02

    Караянчева с всяка изцепка и нарушаване грубо и безцеремонно на закона доказва, че е истинска ПКП. Заедно с Валери Далавери, който толкова се нагуши и ояде, че се чуди къде да си вложи авоарите и е предложил застрояване и в забранените сега 100 м от морето, и ренегата Христов, който за кратко се изпедепца и се превърна в нещо средно между ПКП и Далаверко, председателството на това НС съвсем делигитимира този Парламент и трябва да се спре приемането на ангро и конвейер на всичките им лобистки и вредни за обществото закони. Това мнозинство, което отдавна няма обществена подкрепа е вредно и опасно за българите и България

RSS

Най-нови

Тошко Йорданов

ГЕРБ оставиха ППДБ да си играят на юристи: Тошко Йорданов

 „Изборът на служебен премиер беше една ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а