Свързани новини

05.11.2020 15:45

Прокурорски грешки минираха делото срещу пътни шефове за трагедията край Своге

Видян 1546 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В глух коловоз отиде делото срещу бивши началници на Агенция Пътна инфраструктура, които трябваше да отговарят за катастрофата край Своге от август 2018 г., при която автобус излетя от прясно ремонтиран пътен участък и 20 души загинаха. Съдът е върнал обвинението на прокуратурата заради неясноти и противоречия в тезата, пише Капитал.


Светослав Глосов и Дончо Атанасов бяха обвинени, че не са предприели действия, за да се приведе качеството на настилката в състояние така, че да е безопасна. Според прокуратурата с неизпълнението на своите задължения те са целели облага за изпълнителите на струващия 23 млн. лв. ремонт на пътя – Трейс.


Софийският градски съд прекратява делото с мотива, че обвинението не казва ясно каква точно е вината на Глосов и Атанасов, има противоречия в обвинителната теза, а освен това не е ясно защо не е обвинен и третият член на Управителния съвет на агенцията от това време, пише деловият седмичник.


Противоречия, „лишаващи и двамата обвиняеми от възможността да разберат в какво са обвинени и да осигурят адекватна на обвиненията защита“, фактология „значително предхожда инкриминираното бездействие на двамата подсъдими“ – всичко това е резултатът от 2-годишното разследване, заявките за наказване на виновните и оставките в правителството.


Строителният министър тогава Николай Нанков обаче с днешна дата е зам.-министър и участва активно в обиколките на инфраструктурни обекти, провеждани от премиера. Бившият транспортен министър Ивайло Московски пък отиде в управлението на Черноморската банка за търговия и развитие. Напомняме, че Московски се измъкна без никакво обвинение и за катастрофата с моторна шейна, при която нещастно загина синът му.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с някои препятствия

Днес може да се сблъскате с някои препятствия, но