Свързани новини

05.11.2020 13:15

Хотелиерите осигуряват над 3 хил. легла

Видян 1691 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Хотелиерският бранш подкрепя идеята на правителството за осигуряване на леглова база като буферна зона с цел превенция на населението. Бизнесът вече има готовност да предостави над 3 хил. легла в цялата страна, където да се настаняват карантинирани лица, хора в изолация и близки на болни от COVID-19. Това стана ясно от днешната среща на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с представители на Националния борд по туризъм и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.  


Очакваме Министерството на здравеопазването да ни предостави информация какви са санитарните изисквания, на които трябва да отговарят местата за настаняване, определени като „карантинни хотели“, както и каква следва да бъде организацията на дейността им, свързана с предоставянето на настаняване и хранене и как хотелиерите биха могли да получат финансиране за това съгласно приетите мерки за борба с COVID-19, уточни министър Николова.


По думите ѝ Министерството на туризма няма да определя кои хотели ще бъдат включени в списъка като карантинни. За нас не е важно кои ще са местата за настаняване, за нас е от значение да се погрижим за здравето на хората, с оглед на създалата се усложнена епидемична обстановка, категорична бе вицепремиерът.


Вицепремиерът уточни, че практиката в други държави показва, че такива хотели се използват като буферни за хора, които трябва да са под изолация и не могат да го направят в домовете си, за да не заразят близките си, както и за лица, които пристигат от чужбина и подлежат на задължителна карантина. По този начин се предотвратява възможността някои от тези групи хора да прехвърлят заразата върху други лица, с които би контактували.


Изчисления показват, че карантинирането на човек в хотел намалява сумата, която държавата би отделила за неговото хоспитализиране минимум два пъти. По този начин се избягва прегряване на здравната система и разпространението на болестта у нас, каза още министърът.


От своя страна представителите на двете организации заявиха пълна готовност да се отзоват в помощ на държавата, така че да не блокира здравната система. В момента, в който здравното министерство ни предостави ясни изисквания ще има още повече хотелиери, които ще отворят вратите си, уточниха от бранша.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 05.11.2020 13:22

    Бизнесът вече има готовност да предостави над 3 хил. легла в цялата страна, където да се настаняват карантинирани лица, хора в изолация и близки на болни от COVID-19. Опа браво на любовницата на Валерко. Сега разбираме, че тези хора досега са нямали къде да спят. Пак кражба. Не болни, а карантинирани! 3000х60 лв. = 180000 лв. на ден кражба от МЗ, следователно от нас. ОСТАВКА МУТРИ!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне