Свързани новини

05.11.2020 09:33

Байдън печели в Мичиган, Тръмп обжалва

Видян 3305 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кандидатът на Демократическата партия в президентските избори в Съединените щати Джо Байдън води пред настоящия президент Доналд Тръмп с почти 120 хиляди гласа при почти пълно преброяване на гласовете в ключовия щат Мичиган, предаде БНР.
По данни от преброени 99% от гласовете Байдън получава 50,3 процента от вота, а Тръмп - 48,1 процента. Разлика, която е доста по-голяма от преднината на Тръмп в Мичиган през 2016 година, когато той надделя с малко над 10 хиляди гласа.

С шестнайсетте електори, които Мичиган изпраща в избирателната колегия за избор на президент, Джо Байдън вече изглежда си е осигурил 264 от необходимите 270 гласа, коментират експерти.

В същото време неговото изоставане от Доналд Тръмп в щата Джорджия продължава да намалява и вече е сведено до едва 23 009 гласа, според последна информация на CNN и Decision Desk, като остават да бъдат преборени около 90 000 гласа, които бяха подадени по пощата. Към настоящия момент Тръмп печели 49,62% от гласовете в Джорджия спрямо 49,15% за Байдън.

Трябва да се има предвид, че в този щат (Джорджия) даден кандидат може да поиска повторно преброяване на гласовете, ако разликата с неговия основен претендент е в рамките на 0,5 на сто, но няма автоматично повторно преброяване.

По-рано Тръмп заяви, че е спечелил в щата Джорджия, който носи 16 електорални гласа, но в последствие неговият щаб заведе жалба за спиране на преброяването на гласове. Изборните служители в щата обаче обявиха, че ще


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се