Свързани новини

04.11.2020 16:44

Байдън с повече гласове, неясен победител в „клатещите” се щати, Охайо ще брои до 28-и ноември

Видян 3425 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Джо Байдън печели повече гласове – поне 2,5 млн., на изборите в САЩ и обръща един щат, който на миналия вот през 2016 г. беше на Тръмп - Аризона. Резултатът към 17 ч. на база екзитполове дава 50,1% срещу 48,3% за кандидата на демократите. Дали обаче това ще му стигне, за да стане президент на САЩ? Не може да се каже на база получените данни.


Причината е, че над 100 млн. американци гласуваха предварително. В това число по пощата. Това се очаква да забави резултатите. А те определят изборните делегати на всеки щат, които пък реално решават кой ще бъде президентът по специфичните американски правила.


Решаващият щат се оказа Мичиган, където битката със сменящо се често водачество беше изумителна. Традиционно решаващият Охайо обяви, че може да брои чак до 28-и ноември, а който го вземе на всички избори от 1944 г. насам, взема и Белия дом. По предварителните преброявания на екзитполовете в Охайо победата ще бъде за Тръмп с 53,36%. Като всяко правило обаче, там има едно изключение – 1960 г., когато печели демократът Джон Кенеди.


Тръмп победи и в родния щат на Джо Байдън – Пенсилвания. Това поне сочеха екзитполовете, но няма да е ясно преди окончателното преброяване на бюлетините. Това бе един от т.нар. „клатещи” се щати, заедно с Тексас, Флорида и Джорджия. По предварителните данни и в тях надмощието е за Тръмп.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.