Свързани новини

04.05.2009 10:11

САЩ са загрижени за ядрените оръжия на Пакистан

Видян 1369 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изправено пред нарастване на екстремистката активност в Пакистан, правителството на САЩ е все по-загрижено за потенциалната уязвимостта на ядрения арсенал на страната, предаде БГНЕС.


Според неназовани източници, администрацията на президента Барак Обама се тревожи за възможността екстремисти да откраднат пренасяни оръжия или да внедрят свои симпатизанти в лаборатории или станции за производство на гориво. Няма причина да се вярва, че пакистанският ядрен арсенал е подложен на непосредствена заплаха, подчертават източниците.
САЩ не знаят къде са разположени всички ядрени обекти на Пакистан. Загрижеността нараства през последните две седмици, след като талибански бойци навлязоха в Бюнер, област на 100 км от столицата. Според Times, въстанието намалява желанието на американските представители да приемат общи заявления от Пакистан, че оръжията са в безопасност, но пакистанците продължават да отхвърлят американските искания за повече подробности за мястото и сигурността на ядрените обекти на страната. До голяма степен нежеланието на Пакистан е продиктувано от опасенията, че САЩ може да се изкушат да поставят под контрол или унищожат пакистанския ядрен арсенал, ако въстанието се разпространи. Очаква се темата да бъде засегната на разговорите между американския президент Барак Обама и пакистанския му колега Асиф Али Зардари в Белия дом.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични