Свързани новини

04.11.2020 13:54

Адвокатите срещу магистратите за съдебната ваканция

Видян 2371 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
Адвокатурата се противопостави на намерението на управляващите и Висшия съдебен съвет да бъде обявена съдебна ваканция  от 15.11.2020 поне до Коледа, но реално до 15-и януари заради разпространението на коронавирусната инфекция, пише Медиапул. По време на съдебната ваканция съдът провежда само неотложни заседания, като тези по мерките за неотклонение.
Преди ден ВСС съгласува положително намерението на управляващите от ГЕРБ да обявят съдебна ваканция. Положението в редица големи съдилища в страната е тревожно заради големия брой зразени и карантинирани магистрати. Един съдия от Благоевград вече почина заради коронавируса, а 8% от административните съдии са заразени или карантинирани.
Адвокатурата настоява съдебната система да продължи да работи, но по специални процесуални правила, които да ограничат физическото присъствие на хора в съдилищата, но да им гарантират участие по делата.
"Без постоянно и ефективно работеща съдебна система, всъщност няма държава. Постоянно работеща съдебна система предполага не само възможност да бъдат подавани съдебни книжа, но най-вече делата да се разглеждат и


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.11.2020 15:18

    И кой и защо ще им плаща през тази ваканция?Какво значи това-отпуск,платен,неплатен,доколкото знам-във ваканция излизат само учениците.Пише ли в Кодекса на труда,че работещите в съдебната система имат платена ваканция освен отпуските?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец

Днес идеите ще идват от далечни места

Днес идеите ще идват от далечни места, от хора от