Свързани новини

04.11.2020 09:42

Глупави, неграмотни, крадливи хора с лошо ДНК управляват здравната система у нас: д-р П.Панайотов

Видян 8527 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

           Всичко е опорочено. Българската здравна система се контролира, организира и ръководи от човеци , които не са с добро ДНК, глупави, неграмотни, крадливи - хора, взети от улицата, на които не им пука за теб, за него, за мен.

Ние имаме шанса да променим всичко в здравеопазването за година, но трябват хора с добро ДНК, умни хора. Това коментира в интервю за БГНЕС д-р Панчо Панайотов, лекар от ФСМП-Рила, като повод за интервюто е негова публикация във "Фейсбук", в която описва как болница не е приела негова пациентка с COVID-19 заради липса на места, и жената умира.

Д-р Панчо Панайотов е лекар, който е бил кмет на Дупница и народен представител от СДС.

По думите му в Европа пациентът, отишъл при личния лекар, получава всичко, което е необходимо за диагностиката на здравето му, без да се съобразява лекарят с цени, а пациентът не плаща такси, не се разхожда с листове хартия по кабинети.

"В Европа солидарното здравно осигуряване работи безотказно и пациентите се лекуват по добър начин. В България същата тази система е опорочена и не е белята в принципа на здравното осигуряване, а в извратеността ѝ", настоява той.

Здравната каса плаща сума за случаите с COVID-19 и болниците с охота взимат по-леките случаи, а другите ги отклоняват. Един лек случай на COVID-19 струва на болницата между 200-300 лева. Един тежък с увреден терен, където трябва да се лекуват и другите неща, струва над 1000 лева.

"Това не е ли геноцид? Как може да се разделят пациентите на такива, които имат право на живот, и други, които нямат", пита лекарят, който е родом от град Рила.

Той е категоричен, че всички имат право на живот. Независимо дали става въпрос за редови гражданин, министър или депутат.

Според него има много свестни хора, но не се занимават с такава работа, защото е блато.

"Не лекарите са виновни. Нашите лекари не са по-глупави от европейските, напротив. Системата е опорочена, защото се прави от неуки и безотговорни хора. На тях не им пука за чуждата съдба", коментира д-р Панайотов случая, с който го е сблъскала практиката му.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 04.11.2020 15:15

    Д-р Панчо е открил Америка.Интересно дали неговото ДНК е читаво и защо не е пропищял преди пандемията,че нещата не са наред?И е много нагло той да съобщава,че всеки има право на живот.За какъв се смята?

  • 001 valentin 04.11.2020 12:41

    Га скача, тупан седерастки, не рИва.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева

Труден ден за любовните връзки днес

Труден ден за любовните връзки днес, труден ден и за