Свързани новини

03.11.2020 18:21

Български бизнесмен ще инвестира в 150 къщи за туристи в Занзибар

Видян 3086 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бизнесменът Калоян Георгиев ще изгради 150 къщи за туристи на остров Занзибар в Танзания до края на следващата година. Това обяви самият той по време на презентация за дестинацията в столичния хотел “Метрополитън”. До края на 2020 г. ще започнат да работят първите 15 къщи. Всичките ще бъдат изработени в местен стил от бамбук, дърво и природни елементи, тъй като изливането на бетон и строителни материали е строго забранено в Занзибар, заяви Георгиев пред TravelNews. Инвестицията ще бъде почти изцяло негова, но не обяви размера, а само уточни, че не е малка. Земята е негова и я купува в COVID кризата. “В момента се прави проектът и ще преценим дали да привличаме друг капитал или банково кредитиране”, каза той. Очакванията са за привличане на туристи от цял свят, включително и българи.

Къщите ще бъдат от 30 кв. м. до големи фамилни обекти с възможност за дългосрочно ползване и живеене. В комплекса ще има голям спортен център и ресторант под формата на гнездо, който ще се издига на 30 м. височина с гледка към целия Занзибар, плажовете и Индийския океан. Целта е мястото да развива различни спортове като каране на сърф, кайт, джънгъл джим, крос фит, бокс, тенис и др. Освен това да бъде много артистично с организиране на африкански вечери, танци, джаз музика.

Идеята за създаването на комплекса идва по време на ковид пандемията, която заварва семейството му в Занзибар. Отиват за седмица, но са там вече 8 месеца. За този период правят коуъркинг център или място за споделена работа, за дигитални номади - хора, работещи дистанционно навсякъде по света, на които им трябват само лаптоп и wi-fi. Според Георгиев е направена офис среда, плюс спорт в късче от рая с плаж, море и вятър. В Занзибар няма коронавирус и въобще грипни сезони, подчерта той. Целогодишно е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.11.2020 03:49

    ...само така стройте с откраднатите от народа пари не само в Занзибар , ами и на остров Тамбокту ...хранете папуасите , а българите в предсоящата зима да стоят без работа , храна и отопление . Браво бе " бизнемени " !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали