Свързани новини

03.11.2020 13:35

На легло с К19 в Пирогов е бил директорът на 4-та градска, няма вина за починалия пациент, г-н министър

Видян 7433 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

        Тотално провалилия се за 100 дни да организира каквато и да било подготовка за втората вълна на ковид19 здравен министър Ангелов с пяна на уста поиска оставката на директора на мъничката 4-та градска болница, защото пациент 2 часа чакал да бъде настанен и починал.
Първо, в тази окаяна общинска болница, която дори не е в първите 10 по протокол за приемане на болни с К19 , има 14 короназаразени при 8 легла, докато намиращата се на върха Военна има легла, но не приема, а линейките незнайно защо не я безпокоят.  
Второ, д-р Аркади Иванов в момента на инцидента не танцува – лежи в Пирогов с коронавирус
. Разбрал за случая, става и с цената на огромни усилия, каквито министърът никога не е полагал, освен да пробута петъчната поправка в закона, която позволява безконтролно източване на парите ни в Касата от частните болници, хирургът се озовава там.
Трето, закъснението на дежурния лекар, който също не е танцувал – бил е с други пациенти, не е 2 часа, а е половин час – Не два дни, през които подчинената на министъра РЗИ не е обърнала внимание на момчето с коронавирус – в последните 30 минути от живота му спасението е било 99% невъзможно, но през предишните денонощия – 99% щеше да бъде съхранено.
Данните са доказани по всякакъв възможен начин – включително с наличните видеокамери.
Четвърто и много важно – както Четвърта градска, така и всички останали общински болници, за разлика от частните, някои от които плащат на директорите си по над 1 милион лева годишни заплати, оцеляват на ръба със субсидии от данъците на софиянци, независимо че би трябвало разходите им да се покриват от Касата. Но тя мисли първо за частните болници, които НЕ приемат заразени с ковид19 , даже деца – такъв конкретен и потресаващ случай подробно ще ви разкажем в утрешния брой за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв