Свързани новини

03.11.2020 00:11

Терор на шест места в центъра на Виена

Видян 2714 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     
   Стотици полицаи кръстосват Виена, дирейки извършителите на снощните атаки с участието на „ислямски терорист“, при които бяха убити петима души, включително един нападател. Ранените са 17, сред които полицай. Състоянието на 7 от тях е критично, предаде Ройтерс.

Властите съобщиха, че са убити трима цивилни – двама мъже и жена. По-късно обществената телевизия ОRFсъобщи, че е починала още една жена.


Стрелбата в центъра на Виена е терористичен акт, съобщи министърът на вътрешните работи Карл Нехамер.  Около 20 часа местно време на Шведенплац, където има синагога, се чуха множество изстрели. Провежда се голяма полицейска акция, вкл. с полицейски хеликоптери. В туитър акаунта си виенската полиция съобщава за много ранени. Според вътрешния министър има тежко ранен полицай и убит човек. За загиналия се съобщава, че почти сигурно е от извършителите на нападението. 

Стрелбата се е водила на 6 места, едно от които е синагога. В 23 часа местно време бе съобщено, че военните се включват в охраната на важни обекти в столицата.

"Кронен цайтунг" информира, че става дума за терористична атака и извършителите са няколко. Единият е бил с колан с взривове и го е задействал. Останалите са успели да избягат. Свидетели разказват за 50 изстрела, автоматична стрелба. В Туитър акаунта си полицията съобщава освен на немски и английски, а и на унгарски, чешки и полски да се избягва Първи район, да се избягва и градския транспорт в тази посока. Призовават се посетителите на ресторантите да не ги напускат.


 
Виж видео ТУК!
 


В 22.30 местно време виенската полиция съобщи "Че около 20 ч. са чути изстрели откъм "Зайтенщетегасе". Много въоръжени с дългоцевно оръжие. Общо на 6 места е стреляно. Един загинал, много ранени, вкл. полицай. Един от извършителите е застрелян от полицията. Всичко останало към този момент са спекулации".

Няма данни за пострадали български граждани при стрелбата във Виена, информира МВнР. Посолството ни е във връзка с местните власти.

Полицията във Виена призова хората, които разполагат с видео от събитията, да ги пращат на властите, а да не ги публикуват в социалните мрежи. Също така жителите на Виена се призовават да не разпространяват и споделят никакви слухове, обвинения, спекулации и непотвърден брой на жертвите. "Стойте вътре, подслонете се и странете от обществени места", се казва в призива.

Премиерът Бойко Борисов изказа съболезнования след серията от


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Чурулиг Марийкин 03.11.2020 11:32

    ЕвроГейска Европа водена от бездетни и без семейства чорбаджии съвсем наскоро наложи санкции на Русия!!! Е и няма оправия, преди време отвори вратите за клетите мигранти, а те се оказаха, че повечето били терористи !!! Когато Макрон стана президент, върховната прокуратура на Русия поиска от Франция да екстрадира по заведеното дело чеченски терористи обвинени в престъпление в Русия, а той им отговори, че това са борци за свобода няма да ги даде!!! А наскоро, едно отроче на тези борчета направи в Франция феерия, и на тези свръх умни чорбаджии като Макрон и Танте, нищо друго не могат да направят освен да наложат нови санкции на Русия, защото досега след многобройните атентати не са наложили санкции на нито една друга държава освен на Русия !!! Слава на ЦРУ и USA и Акбар !!!

  • 001 До боклуците от безвремието в Булгаристан 03.11.2020 11:31

    Брадатите авери на ЦРУ на снимката, най-вероятно са туристи от по-топлите страни, доскорошни летовници в Сирия, дошли да разгледат Пратера. Бас ловя, че са (от ляво на дясно): атомен физик, микробиолог, известен ортопед-травматолог, и филмов режисьор, с афинитет към пиротехническите ефекти.Тия ценни кадри са сред любимите звезди, чиито интересен делник се следи с почитание и трепет от някои служби (наши верни фройндове), както и от един запустял дрешник в Лондон Стан !!! А ние ще скърбим, ще обсъждаме, ще сме съпричастни, ще подреждане мечета, ще поставяме цветя, ще хвърляме венци в морето - докато ни изтребят до крак !!! ЦРУ и USA Акбар !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог