Свързани новини

02.11.2020 17:40

Няма медици, защото МЗ им раздаде негодни маски и се заразиха

Видян 7260 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


      Защо лекарите се заразяват масово, след като носят всички необходими предпазни средства се питат с основание и логично мнозина? Министерството на здравеопазването (МЗ) е разпределило 1,2 млн. негодни китайски маски между хора на първа линия в борбата с К19, разкрива разследване на Антикорупционния фонд (АКФ). Министрите Ананиев и Ангелов, а не ние - гражданите, носят вината, че в момента не стигат здрави лекари и сестри в болниците, та лъжат, че няма легла.
Само за 24 часа има 26 заразени от общо 2365 медици за 8 месеца, а през последните дни, коронавирусът отне живота на двама лекари, а броят на заразените им колеги продължава да се увеличава с бързи темпове. Средната възраст на медиците у нас в момента възлиза на около 55 години, 30% са над 60-годишните, а именно хората от 3-тата възраст са в най-рисковата група . Същевременно  властите формално отчитат, че лекарите и сестрите са екипирани с всичко необходимо. Според АКФ обаче служителите на първа линия у нас не са имали реална защита още от началото на  пандемията, тъй като правителството закупи за тях дефектни маски от Китай. Кабинетът сключили поръчки за 4,6 млн. евро за продукция от джоба на данъкоплатците, за която иначе се знаеше, че е отхвърлена от други страни.
Припомняме, че в края на март тогавашният министър на здравеопазването Кирил Ананиев, който сега е финансов  сключи 2 договора с Китай за доставка на близо 3 млн. бр. защитни маски и 50 броя респираторни апарата на обща стойност 4,6 млн. евро. Производители на маските са китайските компании Ryzur и Hangzhou.
Още преди сключването на договорите в медиите излизат публикации, че компанията Ryzur е доставила на различни държави дефектни маски, които не осигуряват посоченото ниво на защита срещу заразяване с К19. Няколко страни, сред които Нидерландия и Испания, връщат маските обратно в Китай, други задължават производителя да посочи на етикета действителното


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 02.11.2020 23:38

    такива са и тестовете, такива са и ваксините против грип, вече доста народ се разболя непосредствено след ваксинирането, а в ю.Корея, където пазаруват от нашето МЗ, има 48 починали от грипните ваксини

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.