Свързани новини

02.11.2020 09:32

100 млн. ще ни приберат за нови топломери, но който сега има дистанционни, не му ги зачитат

Видян 2691 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Нова далавера за 100 млн.лв! „Топлинните счетоводители в България да спрат да издевателстват над хората и да ги принуждават да си закупуват уреди, водомери и топломери за дистанционно отчитане, тъй като не са приети съответните изменения в Закона за енергетиката”,  предупреди председателят на Гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова по повод десетки сигнали на граждани в приемната й, че топлинни счетоводители ги принуждават да си закупуват дистанционни уреди.
Опитът на 19 минути показва, че слагането преди повече от 3 г. на уреди с дистанционно отчитане е бизсмислено, тъй като Топлофикация отказва да ги отчита ... дистанционно. Човек просто дава 500 лв. за тристаен апартамент и пие една студена вода. Пак минават на проверка, а понякога след това крадци посещават домовете, където има нови придобивки. Обяснението е нелепо: нямало как да стане, ако 100% от абонатите в блока нямат подобни топломери. Това, разбира се, е пълна лъжа, тъй като мобилните телефони, които са също така уреди с дистанционно отчитане, си получават отделните сметки, без да е необходимо някой да наминава да ги пресмята, без всички в един блок да бъдат длъжни да имат „слушалки” или пък да бъдат към един - единствен мобилен оператор.
Манолова призова разходите за купуване на дистанционни уреди да се поемат от бюджета на Министерството на енергетиката или премиерът Борисов да създаде специална финансова програма да подпомогне домакинствата, като осигури и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 02.11.2020 19:20

    АМИ ,КАТО ВИ Е ТОЛКОВА АКЪЛА ДА ИМ ПЛАЩАТЕ И 200 МИЛИОНА ДА ВИ ЦАПЦАРОСАТ!! ЕЙЙЙ ЛУД НАРОД,ЛУДА ДЪРЖАВА!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец