Свързани новини

01.11.2020 09:14

Актовете за нарушения на мерките срещу К19 масово падат в съда

Видян 2237 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    


Първоначалният хаос със заповедите с противоепидемични мерки, както и пропуски на санкциониращите водят до там, че наказателните постановления, в които се глобяват хора и фирми, масово падат в съда . Това видя Сега, след като прегледа десетки съдебни решения по темата, събрани от адвокат Сава Каров при проучване на практиката на магистратите. По много от делата, които губи, МВР е осъдено да плати и разноски между 100 и 400 лв.


В петък вътрешният министър Христо Терзийски обясни в парламента, че от март до сега са съставени над 23 хил. акта за нарушаване на противоепидемичните мерки. 18 197 от тях са актовете за непоставена на маска. Не стана ясно обаче колко от тези актове са издържали в съда.


Много актове падат в съда и защото при съставянето им полицейските служители вписват като нарушение нормата от Закона за здравето, че при непосредствена опасност за живота и здравето на гражданите от епидемично разпространение на заразна болест се обявява извънредна епидемична обстановка. Не един съдебен състав обяснява, че това е текст, който не може да бъде нарушен от когото и да е, защото няма предписано поведение, води до нарушаване на материалния закон.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.11.2020 10:31

    Защо в богатата САЩ /показаха по тв Чикаго/ писиар-тестовете са безплатни, а в най-бедната от крадене ЕС държава е с цена 120 лв? Да не говорим, че маските от давна се раздават безплатно в повечето държави, а у нас Борисов побърза да захрани шуробаджанашките фирми с огромни поръчки за нефункционални басмени превръзки! Няма ли кой да разследва в чии джобове отиват милиардите за К-19 кризата?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец