Свързани новини

30.04.2009 17:16

МОН започва проверки в Благоевградско по сигнали на Яне Янев

Видян 2107 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

МОН започва проверки в Благоевградско по сигнали на депутата и лидер на ПП РЗС Яне Янев. Той каза след срещата си с вицепремиера и министър на МОН Даниел Вълчев, че по време на приемни в Благоевградския регион заедно с депутата от ДСБ Елиана Масева са констатирали груби нарушения в редица училища, но най-вече в училището в село Рибново, предаде БГНЕС.


По този повод днес Янев инициира среща с просветния министър Даниел Вълчев, на която присъстваха и учители от Родопите. "Става въпрос за прословутите религиозни символи, които нямат нищо с традиционния ислям", уточни Янев. Сред исканията, които депутатите са заявили пред министъра са да се проверяват класове за наличието на т.нар. мъртви души на ученици, както и дали има случаи родители да се заставят да позволяват децата им да изучават ислям. В момента тече и прокурорска проверка по аналогични случаи.
Той посочи, че РЗС има конкретни предложения за промени в образователното законодателство като забрана за носене религиозните символи на различните секти, независимо дали са християнски или мюсюлмански и забрана подобни религиозни организации да правят събирания в училища. Друго предложение е в Закона за училищното образование да залегне забрана училищата да се ползват от възрастни хора и фондации за религиозни ритуали. Елиана Масева припомни искането директорът на РИО Благоевград и директорът на училището в село Рибново да си подадат оставката, тъй като заради техни изявления е бил отстранен един помощник-директор. По думите на министър Даниел Вълчев, има достатъчно данни, за да бъде направен много внимателен анализ на ситуацията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв