Свързани новини

31.10.2020 16:00

Северна Македония ще остане в чакалнята на ЕС, ако не приеме историческата истина: Андрей Ковачев

Видян 2701 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Позицията на България е ясна – ние не искаме в Европейския съюз да влезе една страна като Северна Македония, с която нашите деца и внуци да имат същите проблеми с фалшифицирането на историята.


Не искаме те да се мразят с потомците на Зоран Заев, защото са учили по различни образователни програми. Много е великодушно това, че Северна Македония ще подпише анекс, в който се казва, че няма да има претенции към територията на България, но не е достатъчно и не става въпрос за това“, заяви евродепутатът Андрей Ковачев в предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“ по ТВ Европа.


„Това обаче е елемент, който се разбира сам по себе си. Няма страни в ЕС, които заявяват, че заявяват, че имат териториални претенции. В декларацията от 1999 г. при Любчо Георгиевски е залегнало, че нито едната от двете страни няма териториални претенции.


Основното, от което бягат като дявол от тамян в Северна Македония, е манипулацията в историята. Сега се правят на недоразбрали, че не им даваме да се самоопределят като македонци и не зачитаме езика им. Основният елемент е историята – нищо друго не е важно“, коментира Ковачев.


„Рамката, която се създава, се прави от политиците и в нея се включва обща история за всички исторически личности, които са се самоопределяли като българи. Македонският елит трябва да вземе решение за бъдещите поколения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 31.10.2020 18:41

    Единствения наясно с териториите на България бе Адолф Хитлер !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и