Свързани новини

30.10.2020 13:38

В университета било опасно, а ни пращате в К19-отделения: Студент по медицина

Видян 3445 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



"Здравейте! Искам да ви запозная с втори сезон на един проблематичен филм, жанр трагико-комедия. Също искам да попитам властимащите, онези които взимат важните решения за моето образование, няколко деликатни въпроса.
По повод преминаването към онлайн обучение на медицинските университети , смятате ли, че тази форма би ни подготвила практически на нужното ниво, което вие парадирате, че имаме след дипломиране?
Знаете ли, че дори и при присъствено обучение има студенти, които не познават хирургичния инструментариум. Студенти, които никога не са хващали скалпел, такива, които никога не са шили една елементарна рана.
Не всичко е хирургия, да... Има студенти, които никога не са слушали сърце или бял дроб. Такива, които не могат да различат перикардно триене от боботене на Фики в 33.
Има и такива, които никога не са виждали ехограф, които не са се запознали поне минимално с методите на образна диагностика.
Смятате ли, че онлайн тези практически минимуми ще бъдат покрити?
Всъщност... какъв е планът ви за действие? Тепърва да обучавате д-р Х, който е на 75г как да борави с интерактивните технологии и как да води онлайн обучение ли? Или пък, да ангажирате д-р У, който е на 28г да ни преподава от вкъщи когато би трябвало да си почива след всички часове работа, след всички написани ИЗ-та, след всичкото четене за колоквиуми?
А какъв резултат очаквате да постигнете? Прекратявате присъственото обучение, с което


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.10.2020 20:04

    Цветелина Джоголанова за будителите с черни души в бели престилки: Само ще ви кажа, нещо, което е абсолютна истина. Преди 3 седмици, сестра ми влиза в болница с бъбречна криза, правят и тест за Covid и се оказва (), хвърлят я в изолатор и 1 денонощие не и се обръща никакво внимание. На другия ден зет ми отива и вижда, че е бледа като мъртвец и благодарение на връзки, я изкарва от въпросната болница, като я кара в друга болница, там отново и правят тест и се оказва отрицателен, та дори с антитела. От там се прави спешна операция на бъбрека, защото е получила гърч, а бъбрека и е бил с гной Така, че моля да си спестите цирковете, че ми се повръща от медици, като тези от първия вид. Доктора, е казал, че ако се е забавила още няколко часа, е щяла да загуби не само бъбрека, но и живота си, а тя е майка на 2 деца. За мен държавата ни вече удари дъното.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на