Свързани новини

30.10.2020 09:24

Борисов иска от ЕС имунитет срещу прокурорски разследвания за ваксини

Видян 4712 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Малко преди онлайн срещата тази вечер на европейските лидери за обсъждане на общ подход към ваксините премиерът Бойко Борисов съобщи във "Фейсбук" какво ще настоява пред колегите си. Намиращият се под домашно лечение премиер първо се оплака, че се налага вече сам да си излъчва в социалните мрежи изявленията, явно имайки предвид, че е изолиран и няма кой да го снима и да качва клиповете, предаде Сега.

След което разви тезата си. Първо - че той отдавна е казвал по време на срещите на Европейския съвет, че трябва да има единен протокол срещу коронавируса, а лидерите на другите страни чак сега стигнали до този извод. И второ - че ще иска ЕС да гласува държавните ръководители да имат имунитет срещу бъдещи прокурорски разследвания, при условие, че купените ваксини хартисат, а не може да бъдат препродадени.

Ето и цялото изявление на Борисов:  

"Наложи се да се обучавам сам да си се отразявам, но пък днеска имах възможност да... Бяха ми подготвили материали за Испания, Белгия, Великобритания - за всички държави членки - какви мерки са взели, какви са им загубите. И сега и колегите от Европейския съвет, това което изнасят...


 ВИЖ ВИДЕО ТУК!


 


За мое съжаление, отново съм много лош пророк, но съвестта ми е чиста, защото няколко съвета подред настоявах да направим това, което правим в момента онлайн. А тогава бяхме на живо в Брюксел. Има много теми, които ме притесняват, защото отново се говори, че едва ли не сме били изненадани. А всички ние знаехме, че това ще се случи и затова настоявах - за единен медицински протокол, за бързи тестове, солидарност, достъп до ваксините справедлив. Но и до начина, по който се пазарят тези ваксини, защото в този момент нещо, което много ме притеснява е, че купуваме малко котки в чували.

Ваксини, които са на стойност около 300 млн. (не е ясно лева или евро), за някои от тях са необходими фризери, тъй като се съхраняват при минус 70, минус 80 градуса Целзий. И това означава да се закупуват фризери, да се съхраняват, да се разнасят. Договорите не дават възможност да се препродават след това (ваксините) на трети страни, а


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 30.10.2020 23:10

    Важното е да не е защитен от разследване за чекмеджето.

  • 003 Тихомир Томов 30.10.2020 15:47

    След изборите в щатите всички тези простотии ще отпаднат

  • 002 Anonimen 30.10.2020 14:08

    добре схваща, че ваксините ще са прокурорски проблем - самите те причиняват грип, а вероятно и корона, щом 88 хиляди се ваксинираха, веднага скочи бройката на болните, 48 души в Южна Корея измряха от тях и Сингапур спря ваксинирането, а нашите дяволи купуват тестове точно от там, като и живачните ваксини на Москов бяха южнокорейски, турците се отървали от тях, не е глупав ББ и схваща за какво иде реч. Не са фризерите, ами самите боклуци, наречени ваксини.

  • 001 Anonimen 30.10.2020 10:27

    Този човек пращи от здраве, как точно боледува от К-19 като плаши хората с чували?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на