Свързани новини

29.10.2020 16:56

ГЕРБ и БСП се обединиха в защита на колекторите: НАЗП

Видян 3833 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новата коалиция срещу потребителите в българския парламент вече е факт. В Комисията по правни въпроси, с общи усилия, ГЕРБ и БСП, успяха да бламират предложените в Гражданския процесуален кодекс промени, касаещи Доброволното изпълнение. Това се случва за втори път, след като законопроектът беше отхвърлен в същата комисия, но приет на първо четене в зала, в края на месец юли, съобщават от Асоциацията за защита на потребителите. И тогава и сега двете най-големи партии, които иначе са опоненти, си разпределиха ролите като така наречената опозиция гласува против, а управляващите въздържал се. Сега само Обединени патриоти подкрепиха, а останалите просто отсъстваха от заседанието. Така се носи политическа отговорност, когато страната ни устремено върви към невиждана здравна криза и икономически срив.


Ние от Асоциацията за защита на потребителите отново подчертаваме, че предвид пандемията от Ковид-19, разглеждаме Доброволното изпълнение като важна и работеща антикризисна мярка, облекчаваща обикновения човек. За нас е необяснимо поведението на партията, претендираща да бъде социална – БСП. Така с действията си тя обслужва събирачите на дългове и техните непрозрачни методи. А по отношение на представителите на управляващата ГЕРБ навярно над тях все още тегне сянката на бившия правосъден министър Данаил Кирилов. Не веднъж сме казвали, че действията му са били в интерес единствено и само на колекторските фирми, които тормозят стотици хиляди граждани.  


Поведението на депутатите от ГЕРБ и БСП в Правната комисия е поредното доказателство за моралното и професионално изчерпване на това Народно събрание. Това обаче е „златната“ среда за неограничен лобизъм особено когато става въпрос за бизнес с обороти в милиарди лева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Пламен 09.11.2020 10:49

    А вие защо защитавате гражданите, които са недобросъвестни и не си плащат задълженията?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева