Свързани новини

29.10.2020 16:24

ЕС купува 100 млн. бързи теста и още 3 ваксини: Урсула

Видян 2448 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви в навечерието на срещата на държавните и правителствените ръководители от ЕС, че Съюзът закупува 100 милиона бързи ковид19 теста . Това става въпреки доказаната им неточност. Освен това, тя заяви, че е пред приключване на преговори за закупуване за цялото население на ЕС – близо 500 млн.души, на още 3 антивирусни ваксини , които са на предварителен етап на подготовка. Така предплатените от нашите пари препарати стават общо 9, като евентуално преди Коледа ще бъде регистриран, а най-рано в началото на следващата година – вече се говори не за януари, а за март, ще започне да се извършва ваксинация с пилотния на Астра Зенека.


Припомняме, че той трябваше да е готов до 3 ноември според обещанията на фирмата, която получи авансово над 300 млн. евро от ЕС. При заявка за 5 млрд. ваксини, се очаква едва от 100 млн. до 150 млн. европейци според проучванията в отделните държави, да изявят желание да се ваксинират. В същото време обаче, евробюрокрацията прави всичко възможно да изхарчи отделените 16 млрд.евро за извънредни харчове, свързани с пандемията. Всеки може да се досети какво означава това и дали не става въпрос за корупция.


Напомняме, че Урсула фон дер Лайен не можа да завърши през дългогодишното си министерстване в Германия един проект за ремонт на кораб, но пък за това време бюджетът по проекта нарасна от 3 на 100 млн. евро, както 19 минути писа преди да бъде избрана за премиер на Европа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд