Свързани новини

28.10.2020 14:50

Милиарди за чекмеджетата и никакви решения на проблемите в 3-г. рамка на правителството за парите ни: Вл. Панев, финансист

Видян 3900 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Финансистът Владислав Панев, общински съветник в София, публикува анализ на т.нар.3-год. финансова рамка на правителството:
„255 страници копи-пейст от минали години, милиарди пари от джипката и 0 реда реформи. Това е тригодишната бюджетна прогноза на МинФин. Имаме парламентарни избори след 5 месеца и никой не може да предскаже до какви нови върхове може да достигне ширещата се зараза на популизма. Борисов препоръча на финансовия министър Ананиев да бъде по-щедър с новия бюджет. Това без реформи и във валутен борд е опасно.
България е в добра изходна позиция заради следваната от 1997 гл насам политика на нисък държавен дълг. Обаче дяволът е в детайлите. Прогознира се разходите да надминат 40%, което е опасно ниво за растежа. Изземването през данъци също ще се увеличава изпреварващо. Далеч сме от сценария Гърция, но като се покаже, че "може и така", ще се озовем в нейната позиция за отрицателно време.
Липсата на реформи означава да сме твърдо на дъното в ЕС, като дори се отдалечаваме от предпоследните Румъния и Хърватия. Това е големият грях  на Борисов. По този начин България няма как да просперира. Като разчита само на еврофондове и пари на емигранти. Заложените приходи от приватизация например са 700 хиляди лева за 2023 г. Преди това по 1-2 милиона. Колкото къща в полите на Витоша.
Държавата се държи като обект, а не като някой, от когото зависи нещо. Като боксова круша.
Който е чел Защо се провалят нациите, знае - провалят се заради


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!