Свързани новини

27.10.2020 17:56

Управляващите нямат никакви задръжки: Радев за бюджета

Видян 1750 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Администрацията на президента не участва в предварителното съгласуване на Закона за държавния бюджет, освен в частта, засягаща бюджета на самата президентска институция.

Управляващите нямат никакви задръжки и системно манипулират българското общество", заяви президентът Румен Радев.


Преди това Томислав Дончев заяви, че много често се случва даден политически представител сам да забрави какво е казал преди няколко месеца. Той визира президентът Румен Радев, цитирайки негови думи през месец април и призивите му за още мерки и още помощ: „Когато армията от безработни се множи всеки ден, мисля, че е неуместно да занимаваме хората с отношенията между президентската институция и изпълнителната власт. Необходими са още мерки“.


„Ако следваме призивите и препоръките на г-н президента, това, което правим, е едновременно правилно и едновременно неправилно“, каза Дончев.


Той попита кога правителството е сгрешило – дали сега, когато изпълнява призива му от пролетта за още мерки в подкрепа на всички сектори.


„Какво конюнктурно, предизборно или разоряващо има във всичко това, което описах до момента. В тежки времена, когато се натрупват пандемична, социална, икономическа криза, единственият, който може да помогне е държавата и държавата влиза в тази функция. Правим всичко възможно мерките да са бързи, да са фокусирани и да стигат до всеки“, каза Томислав Дончев.


Той сравни изказването на Радев с "Котката на Шрьодингер", която е хем жива, хем не е. “Той едновременно подписва одобрение на бюджет 2021 и го критикува, наричайки го "разочароващ".


"В тежки времена, когато се натрупват пандемична, социална и икономическа криза, единственият, който може да помогне, е държавата, и тя си влиза в тази функция", каза още той и допълни, че бърза справка показва и към настоящия момент, че отношението дълг към БВП е 23%. "Продължаваме да бъдем сред шампионите с най-нисък дълг от държавите от ЕС", каза още вицепремиерът.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец